Aanmelden Nieuwsbrief

Asics Gel Nimbus 14 hardloopschoen review i.s.m. hrdlpn.nl

Vanaf NU met korting te koop! Speciaal voor onlinehardloopwinkel.nl test Peter Viveen van www.hrdlpn.nl regelmatig hardloopschoenen, hardloopkleding en hardloopaccessoires. Deze bevingen zet hij op zijn eigen site en wij publiceren deze uiteraard ook.

Hieronder volgt de review van Peter Viveen over Asics Gel Nimbus 14 hardloopschoen:

De Asics Nimbus 14 is terug, en hoe! De 13 vond ik rampzalig…Maar de 14 blijft zowaar een hele fijne en mooie schoen!

Vroeger liep ik altijd op mijn Nimbus schoenen, onder andere de marathon van Berlijn. Het waren echt de schoenen voor mij. Dat was de Nimbus 11. Toen later de 12 en de 13 kwamen ben ik gaan hardlopen met die Nimbus 13. En dat was echt niks. Althans voor mij was het niet fijn. Mijn hakken bleven niet lekker in de schoen zitten.

Asics heeft besloten de hielkap aan te passen in de nieuwe Nimbus 14. Blijkbaar was ik niet de enige (dat hoorde ik van meer hardlopers). Ze Zijn nog steeds niet superlicht maar het gaat de goede kant op:

Ook de zool van de Nimbus is anders geworden: De voorvoet heeft een verhoging van 1 mm, en de hak is juist met 1 mm omlaag gegaan. Helemaal in de trend van 2012 van de vlakkere schoenen zodat het meer lijkt als natural running. Ik heb er met andere hardloopschoenen goede ervaringen mee gedaan! Dus in zijn geheel is hij echt vlakker worden.

Kleuren van de Asics Gel Nimbus 14

Voor de mannen:
Yellow/Navy Gel Nimbus 14
Lightning/Blue/Black Gel Nimbus 14
Black/Neon Green Gel Nimbus 14

En voor de ladies zijn ze er in
Black/Neon Green/Pink Gel Nimbus 14
Lightning/White/Blue Gel Nimbus 14
Neon Pink/Black Gel Nimbus 14

Ik heb er pas heel kort op gelopen dus een definitieve mening kan ik je nog niet geven. Maar de eerste indruk is (gelukkig nu wel) erg goed. Tijdens het lopen met deze nieuwe Nimbusjes moest ik denken aan mijn oude vertrouwde Asics Nimbus 11 schoenen, superlekker en comfortabele ‘slofjes’ waren dat. De nieuwe Nimbus 14 lijken er voor mijn gevoel een beetje op, ook al zeggen de specificaties dat er in de loop van de jaren heel veel aanpassingen zijn geweest. Ze voelen dus goed!

Asics Nimbus 14

Asics zegt zelf over de Nimbus het volgende:
“The GEL-Nimbus® 14 brings with it a sleeker profile than its predecessors while maintaining its famously plush, yet stable ride. Asics presents the newest iteration of Gel-Nimbus running shoes. The new version is coming with few improvements that will so you can enjoy your runs. Among the most significance improvements is the new P.H.F. – Personal Heel Fit feature that thanks to foam enables the shoes to fit you perfectly after the first run. It provides unique comfort and so boosts your confidence while training. Another feature that has been modified in order to improve the overall performance of the shoe is the Rear foot Gel Cushioning System. This specification is incredibly important as it absorbs the initial shock and transits it smoothly to the midstance, while also enabling the body to follow more natural manner.”

Klik hier om naar de hardloopschoenencollectie van Asics op www.onlinehardloopwinkel.nl te gaan