Aanmelden Nieuwsbrief

Brooks hardloopschoenen review i.s.m. hrdlp.nl

Speciaal voor onlinehardloopwinkel.nl test Peter Viveen van www.hrdlpn.nl regelmatig hardloopschoenen, hardloopkleding en hardloopaccessoires. Deze bevingen zet hij op zijn eigen site en wij publiceren deze uiteraard ook.

Hieronder volgt de review van Peter Viveen over Brooks Glycerin 9:

Hierbij mijn ervaring met de nieuwe Brooks Glycerin 9 hardloopschoenen. Een fijne schoen met een dikke zool voor de neutrale hardloper.

Brooks Glycerin 09Lekker hardlopen
De Brooks Glycerin 9 is een fijne hardloop schoen waarmee ik lekker gelopen heb. Het voelde meteen goed en vertrouwd en dat is super. Het lijkt zo makkelijk om een fijne schoen te hebben maar volgens mij is het nog niet zo makkelijk om die te maken. Brooks is het gelukt. Een mooie duurzame zool met Brooks – DNA, de gel/ kunststof die ze gebruiken voor een goede demping en support van de zool.

Dikke zool
Toen ik de schoenen aantrok had ik direct het idee: ‘wat een dikke zool’ en daarnaast: ‘wat zitten die goed’. Het voelde meteen goed en ik ben er steeds meer van overtuigd dat hardloopschoenen echt niet ingelopen hoeven te worden. Ik merk dat mijn fijne hardloopschoenen ook altijd in het begin lekker liepen. Van inlopen spreken als het nog even niet goed aanvoelt geloof ik dus niet.

Hardloopschoenen
Ondanks de dikke zool voelen ze niet te zacht aan. Ze zijn niet te soepel gelukkig want dat vind ik niet prettig lopen.

Normale hardloopschoen
De Brooks Glycerin 9 zijn schoenen voor de neutrale hardloper. Je hak staat iets hoger en de voorzijde iets lager, zoals de meeste hardloopschoenen zijn. De Brooks Glycerin 9 zijn dus geen echte ‘natural running/ barefoot running’ schoenen maar lopen ‘gewoon’. Daarom zijn het het dus normale hardloopschoenen.

Mooie hardloopschoenen
Zilver, blauw en wit: dus prima kleuren van 2012, helemaal bij de tijd. Natuurlijk maakt het niets uit hoe ze eruit zien, toch , het is wel mooi meegenomen. Bekijk het hier zelf: http://www.youtube.com/watch?v=mVvz8gk5p4c&feature=player_embedded

Hardloopschoenen test
Buiten weet je pas echt of de schoenen goed zijn. Als het je te lang duurt is hier een korter filmpje van der hardloopschoenen test buiten: http://www.youtube.com/watch?v=q7AWQ2feMO8&feature=player_embedded

Test Brooks Glycerin 9
Dus Brooks Glycerin 9 met de iets dikkere hak en plattere voorzijde lopen goed, wikkelen goed af en ik had het gevoel om er nog een paar kilometer aan vast te plakken…

Direct naar de collectie Brooks hardloopschoenen van de Online Hardloopwinkel